Κακούργημα η αντίσταση στη βία της εξουσίας

Posted: 13 Ιανουαρίου, 2013 in ΑΡΘΡΑ

img290

«Σήμερα…» εξηγεί ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης,

«…αγωνιζόμαστε με υπόμνημα που έχουμε καταθέσει στην Εισαγγελία Εφετών να μην παραπεμφθεί για κακούργημα. Δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της παραπομπής και προσπαθούμε να την αποτρέψουμε.

Ο κύριος στόχος δεν είναι να καταδικαστεί ο Πέτρος, αλλά να τρομοκρατηθεί ο κόσμος.

Η εισαγγελέας υπερέβη κάθε όριο εκδικητικότητας με την υπόθεση αυτής της κατηγορίας. Αποτελεί ηθική απαξίωση της πράξης της συμπαράστασης.

Γιατί, παρότι ψευδείς οι καταθέσεις των αστυνομικών και αντιφατικές, δεν αποδίδουν σε καμία περίπτωση συνέργεια σε ληστεία, όπως δεν το αποδίδει και η κατάθεση της παθούσας, γι’ αυτό και η ανακρίτρια τον άφησε ελεύθερο. Δεν πίστεψε τις κατηγορίες που της επέβαλε ο εισαγγελέας να ασκήσει»

Στην περίπτωση που ο Πέτρος Καπετανόπουλος παραπεμφθεί από το αρμόδιο συμβούλιο να δικαστεί για κακούργημα, βάσει του Μνημονίου 5, τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του:

«θα έχει εισπράξει μια προκαταβολή ποινής χωρίς να δικαστεί, σε πλήρη καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας. Δεν θα έχει δικαίωμα να προσβάλει με ένδικα μέσα τη διαπίστωτική πράξη, σύμφωνα με την οποία τίθεται σε κατάσταση αργίας και είναι υποχρεωμένος να περιμένει πέντε και έξι χρόνια, μένοντας ο ίδιος και η οικογένειά του χωρίς κανένα εισόδημα».

(Απόσπασμα από το θέμα της σημερινής (13/1/13) Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, σελ. 29, όπου δίνει συνέντευξη ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, αλλά και ο Πέτρος Καπετανόπουλος, στην Τζινα Καρατζιου)

Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s