Ψηφίσματα από συνδικαλιστικούς -και άλλους- φορείς

Posted: 12 Ιανουαρίου, 2013 in ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΔΕΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ – ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΑΕΔ

Η ΔΕΕ – Συνεργαζόμενοι Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον άδικα διωκόμενο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συνάδελφο Πέτρο Καπετανόπουλο γιατί δήλωσε άνθρωπος.

Ο συνάδελφος  διώκεται με μοναδικό παράπτωμα αυτό της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς τόλμησε να υπερασπιστεί αλυσοδεμένο και κακοποιημένο μετανάστη από τα όργανα της «τάξης».

Γνωρίζουμε άμεσα το ήθος του, την ανθρωπιά του, την αξιοπρέπεια και την εργατικότητά και το δημοκρατικό του φρόνιμα γι’ αυτό εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην αυθαίρετη δράση των οργάνων ασφαλείας, όπου με ψεύδη και γνωστές μεθοδεύσεις επιδιώκεται να επανέρθουν στο δημόσιο βίο εικόνες και πρακτικές που το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος είναι ενοχή!

Αυτές οι αρετές που διακρίνουν το Πέτρο Καπετανόπουλο τις υπερασπιζόμαστε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ζητούμε την απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών και την πλήρη απαλλαγή του συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου.

Ζητούμε να μην έχει εφαρμογή ο νόμος (3ο Μνημόνιο), που καταδικάζει συναδέλφους πριν δικαστούν θέτοντάς τους σε αργία, εξευτελίζοντας τους πριν αποφανθεί αμετάκλητα ο φυσικός δικαστής  καταστρέφοντας τον νομικό πολιτισμό που κατακτήθηκε με την Γαλλική Επανάσταση αφού το τεκμήριο της αθωότητας του εγκαλούμενου καταργείται, εγείροντας συνταγματικά, ηθικά και πλείστα κοινωνικά ζητήματα και ως κίνημα θα αντιδράσουμε οργανωμένα.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δυναμικά παρόντες σε κάθε άδικη και αυθαίρετη δίωξη και σε κάθε προσπάθεια επιστροφής σε σκοτεινές περιόδους, όπου ο διορισμένος από το κράτος προϊστάμενος δικαίως ή αδίκως θα οδηγεί συναδέλφους μας σε απόλυση χωρίς να έχει εκδικαστεί καν η υπόθεσή του, όπως μπορεί να εξελιχθεί η περίπτωση του συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου. Η στέρηση της εργασίας και των μισθών του αν έχει εφαρμογή το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο στο δημόσιο κατ’ επιταγή της τρόικας και η ετεροχρονισμένη δικαίωσή του (μετά 4 χρόνων περίπου) το κρίμα στο λαιμό τους θα έχουν εξολοκλήρου τα κόμματα των πολιτικών εκείνων που υπηρετούν με λύσσα τους διεθνής τοκογλύφους σε βάρος του ελληνικού λαού.

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης σε βάρος του συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου, υπαλλήλου του ΟΑΕΔ

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΕΛ ΟΑΕΔ να καταγγείλουν τον αυταρχισμό της εξουσίας και των διωκτικών αρχών απέναντι σε αγωνιστές και ανθρώπους της προσφοράς και να  πάρει άμεσα θέση και να στηρίξει το συνάδελφο και σε κάθε περίπτωση διωκόμενου ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων των περιπτώσεων που οι υποθέσεις δεν έχουν το στοιχείο της τελεσιδικίας

Αθήνα, Γενάρης 2013

Από τη ΔΕΕ

***

Κίνημα υπέρ του πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου
Δεν θα επιτρεψουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, και του χρέους μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, στο πρόσωπο του πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου… στο πρόσωπο όλων μας…

***

SING THE PETITION – SIGNER LA PETITION – FIRMEN AQUI LA PROTESTA – FIRMARE LA PROTESTA QUI – ASSINE A PETICAO – ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – UNTERSCHREIBEN SIE DEN PROTEST:

Εάν δεν έχετε υπογράψει ήδη, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

***

***

SING THE PETITION – SIGNER LA PETITION – FIRMEN AQUI LA PROTESTA – FIRMARE LA PROTESTA QUI – ASSINE A PETICAO – ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – UNTERSCHREIBEN SIE DEN PROTEST (ENGLISH / FRANÇAIS / ESPAÑOL / ITALIANO / PORTUGUES / DEUTSCH / ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

***

***

Σχόλια
  1. […] να λαμβάνουμε και μηνύματα συμπαράστασης – ψηφίσματα από ελληνικούς  συνδικαλιστικούς φορείς*. Η συλλογή υπογραφών διεξάγεται με ειδική […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s